Datum:

18.02.2017. 23:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

U ovoj godini “Opel” je najavio promociju čak sedam novih modela karavana. Jedan od najjačih aduta s kojim će izaći na tržište je nova “insignija sports turer”, karavanska verzija “Opelove” perjanice.

Karavani su sve popularniji na tržištu automobila. Višenamenska vozila, nadasve praktična, više nisu kao nekada nezgrapna, nesimpatična, već se proizvođači trude da budu što lepša, atraktivnija.

Izuzetak, naravno, nije ni “Opel”, koji se nalazi u velikoj ofanzivi koja mu je već donela sjajan uspeh na evropskom tržištu, gde je prodao skoro milion vozila u 2016.

U ovoj godini “Opel” je najavio promociju čak sedam novih modela. Jedan od najjačih aduta s kojim će gigant iz Riselshajma izaći na tržište je nova “insignija sports turer”, karavanska verzija “Opelove” perjanice.

Druga generacija “insignije” impresionira sportskim linijama, zapreminom prtljažnika koji je povećan na 1.640 litara (preko 100 litara više od odlazećeg modela), kao i visokotehnološkim solucijama koje se pružaju u rasponu od “Opelovih” sjajnih IntelliLux LED matričnih svetala koja postavljaju trendove i ultramodernih sistema asistencije, pa do veoma korisnog i atraktivnog head-up displeja (projekcija u ravni vozačevih očiju ispred vetrobranskog stakla). “Insigniju” krasi i prvoklasna “konektivnost”, sa integracijom pametnih mobilnih telefona, koja sada nudi jednu novu mogućnost – “personalnog asistenta”, što putnicima omogućava rezervaciju hotelske sobe, pronalaženje parking-mesta…

Ovo je prvi automobil proizveden u Riselshajmu dostupan sa osmostepenom automatskom transmisijom, kamerom koja pokriva 360 stepeni vidnog polja oko vozila i “inteligentnim” pogonom na sve točkove s vektorisanjem obrtnog momenta.

Nova “insignija” je prvi “opel” sa aktivnom haubom motora. U slučaju sudara, hauba se podiže u milisekundama, na taj način povećavajući distancu u odnosu na motor i obezbeđujući poboljšanu zaštitu za pešake.

Unutar vozila su premijum ergonomska AGR sertifikovana sedišta (sa funkcijama masaže, ventilacije i “memorije”). Veliki panoramski krovni prozor omogućava nesmetan pogled ka nebu. Zadnja vrata mogu da se otvaraju i zatvaraju pokretom stopala ispod zadnjeg odbojnika.

Nova “insignija sports turer” će svetsku premijeru imati na Salonu automobila u Ženevi 7. marta, kada će biti poznati tehnički detalji i cena vozila, a knjige porudžbina se otvaraju tokom februara.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)