Datum:

07.02.2018. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Alfa Romeo Giulietta Veloce se često naziva italijanskim ekvivalentom modela VW Golf GTI, ali da li je to zaista tako?

Dobro, možda i ovo poređenje nije fer, jer se Giulietta nalazi na tržištu još od perioda kada je kompanija VW prodavala šestu generaciju modela Golf, a uskoro nam stiže njegova osma generacija. U svakom slučaju, poređenje je urađeno samo zabave radi, ali i da vidimo kako se Alfa Romeo snalazi protiv modernije konkurencije.

Performantna verzija modela Giulietta je počela da se prodaje kao model Quadrifoglio Verde, da bi restajlingom iz 2016. godine dobila ime Veloce. Restajling je odneo mauelni menjač, te je agregat sa turbo punjačem, zapremine 1,75 litara koji proizvodi 240 konjskih snaga povezan sa šestostepenim automatskim menjačem sa duplim kvačilom. Da, reč je o istom pogonu kao u modelu 4C.

Iako je još uvek jedan od najboljih automobila u segmentu, Giulietta Veloce nije dobila velike ocene od strane ljudi koji su poredili ova dva modela u video snimku ispod, ali to ne znači da nije zabavna za vožnju.

Najnovija generacija modela VW Golf Gti je sa druge strane možda i kralj segmenta performantnih hečbekova, prvenstveno jer sjajno balansira između automobila za svakodnevnu upotrebu i automobila uzbudljivog za vožnju, a poseduje i najnoviju tehnologiju kako na karoseriji tako i unutar nje.

Pogledajte kako je prošao uporedni test ova dva modela.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)