Datum:

25.03.2015. 22:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3808 pregleda

Porodice 74 poginula u nesrećama izazvanim lošim kontakt-bravama ugrađivanim u automobile “Dženeral motorsa”, dobiće obeštećenje tog američkog proizvođača.

Advokat Kenet Fajnberg koji za “Dženeral motors” radi na utvrđivanju slučajeva za koje se isplaćuje naknada, objavio je danas nov spisak, proširen sa sedam imena, dok ih je prošle nedelje bilo 67.

Pravo na naknadu ima i 126 ljudi povređenih u nesrećama izazvanim lošim konkat-bravama.

Te kontakt-brave od vibracija tokom vožnje mogu da isključe motor automobila, te prestaju da rade servo-uređaji za upravljanje i kočenje što je uzrok nesreća, prilikom kojih, zbog gašenja motora, ne rade ni vazdušni jastuci.

“Dženeral motors” je primio 4.342 zahteva do 31. januara kada je istekao rok za potraživanje obeštećenja. Od toga se još proverava 1.326 zahteva. Fajnberg kaže da je više od polovine zahteva bilo nepodobno za razmatranje, ili im nedostaje dokumentacija.

“Dženeral motors” je više od jedne decenije znao da u “ševrolete kobalt” i u druge male automobile ugrađuje loše konkat-brave, ali je to priznao tek prošle godine i počeo da ih zamenjuje kvalitetnijim.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)