Datum:

30.01.2016. 17:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2886 pregleda

Vlada Srbije postavila Jasminu Milošević za v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja. Na overavanje čekalo 6.000 vozila. Blokada trajala od Nove godine.

Rešene su višenedeljne muke uvoznika i kupaca polovnih automobila. Vlada Srbije je danas postavila Jasminu Milošević za v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja, pa je tako otklonjen zastoj u overi dokumenata potrebnih za uvoz polovnih automobila, koji traje od Nove godine.

Prema nekim procenama, zbog neoveravanja potrebnih dokumenata za uvoz polovnjaka, trenutno je “parkirano” više od 6.000 vozila! Osim uvoznika i kupaca korišćenih četvorotočkaša, laknulo je i onima koji su tražili rešenja o atestu TNG uređaja i druga uverenja i zahteve koje izdaje Agencija.

U Agenciji za bezbednost saobraćaja Srbije (ABS) kažu da su svi predmeti koje su uvoznici podneli obrađeni i da će ceo postupak oko izdavanja uverenja biti relativno brzo urađen, s obzirom na to da se samo čeka parafiranje dokumenta.

– Spremni smo da odmah reagujemo – kažu u Agenciji.

Ceo problem je nastao 31. decembra prošle godine, kada je istekao mandat dotadašnjem v. d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije Milanu Božoviću.

– Nekoliko puta smo tražili od nadležnih da preduzmu neophodne korake i reše situaciju u koju smo, ne našom greškom i krivicom, dospeli – kažu u Agenciji za bezbednost saobraćaja. – Ljudi su danima s pravom protestovali, ali mi jednostavno nismo imali mehanizam da ovaj problem rešimo.

Na mukama su bile i institucije koje tek na osnovu odobrenja ili odluke Agencije za bezbednost saobraćaja mogu da kontrolišu vozila pre carinjenja.

Jedino što možemo da obećamo klijentima jeste da ćemo, odmah kada počne da radi Agencija za bezbednost saobraćaja, organizovati rad sa većim brojem ekipa da bismo ubrzali proceduru – kažu u Centru za motorna vozila AMSS.

Ugroženi

Grupacija ovlašćenih uvoznika automobila i delova je nedavno apelovala na državne organe da u najhitnijem roku nađu rešenje za problem koji je prouzrokovala ABS:

-Naneta je šteta kako pravnim i fizičkim uvoznicima automobila, tako i specifičnim tenderskim zahtevima koji su na vreme podneti, a mogu propasti zbog isteka roka.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)