Datum:

06.08.2013. 22:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4852 pregleda

Prema redovnom, godišnjem istraživanju i analizi britanskog časopisa “What Car?” i osiguravajuće kuće “Warranty Direct”, “Hondini” polovni automobili su osmu godinu zaredom svrstani na prvo mesto najpouzdanijih polovnih automobila u Velikoj Britaniji.

Tokom istraživanja analizirano je više od 50.000 vozila starosti između tri i osam godina, na osnovu kojih se određivao tzv. indeks pouzdanosti – RI. U obzir su uzeti i troškovi održavanja, prosečna cena popravke, kao i prosečna starost i kilometraža vozila.

Rangirano je 38 kompanija širom sveta koje sarađuju sa osiguravajućom kućom “Warranty Direct”, a japanski proizvođači automobila i ove godine dominiraju vrhom liste. Odmah iza “Honde” našli su se “Suzuki” i “Hjundai”, a četvrtu i petu poziciju zauzeli su “Subaru” i “Tojota”.

Kupovina “polovnjaka” je svuda u svetu sve unosniji biznis, a podaci da je u Srbiji prošle godine uvezeno i prodato više od 100.000 polovih vozila a samo 23.000 novih, jasno pokazuju da je ovo tržište u uzletu.

I prema informacijama od kolega iz specijalizovanog nedeljnika “Novosti oglasi”, kupoprodaja polovnih vozila u Srbiji ponovo cveta.

Rang lista:

1. “Honda”
2. “Suzuki”
3. “Hjundai”
4. “Subaru”
5. “Tojota”
6. “Leksus”
7. “Ševrolet”
8. “Micubiši”
9. “Ford”
10. “Mazda”

Slede: “Nisan”, “Fijat”, “Sitroen”, “Škoda”, “Pežo”, “Daevu”, “Smart”, “Kija”, “Seat”, “Voksal”, “Folksvagen”, “Mini”, “Reno”, “Rover”, “Saab”, BMV, “Volvo”, “MG”, “Jaguar”, “Mercedes-Benc”, “Audi”, “Džip”, “Krajsler”, “Šangjong”, “Alfa”, “Porše”, “Land Rover”, “Bentli”…

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)