Datum:

27.07.2011. 10:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 7751 pregleda

Građani koji nameravaju da kupe motorno vozilo sve ređe brinu o lepoti, a sve više o ekonomičnosti automobila.

Najprodavaniji polovni automobili u Srbiji su i najjeftiniji! Kupci sve ređe imaju „omiljenu marku“, a na izbor sve manje utiče koju vrstu goriva koristi automobil. U kupovini je sada najvažnije da četvorotočkaš bude ispravan i jeftin.

Tržište polovnjaka deli sudbinu novih automobila i u konstatnom je padu. Teško je proceniti za koliko je smanjena prodaja, jer nema tačnih podataka. Međutim, slažu se sagovornici „Novosti“ na brojnim auto-placevima i pijacama sa kojima smo kontaktirali, prepuni parkinzi govore sami za sebe.

– I sezona godišnjih odmora je uzrok je manjeg interesovanja i prodaje – kaže Radovan Stapanović, direktor naše najveće auto-pijace u Bubanj potoku. – Kupuju se samo jeftini automobili, koštaju u proseku između tri i pet hiljada evra. Više niko ne gleda koja je marka u pitanju, a izjednačene cene dizela, benzina i sve skuplji plin, uticale su da nestane i tradicionalno veća potražnja za dizelašima i vozilima na TNG.

Ipak, prema istraživanjima specijalizovanog portala za prodaju polovnih automobila, najpopularnije marke u Srbiji su „opel“, „fijat“, „reno“, „folksvagen“. Prema istom izvoru, najtraženije su sedan varijante i siva boja.

– Nema više omiljenih marki – kaže Goran Milošević, marketing menadžer „Verano motorsa“, najvećeg auto-placa u Srbiji. – Nije više bitno da li je vozilo italijansko ili nemačko. Traže se što jeftiniji automobili, a sve ostalo je u drugom planu.

I cene polovnih automobila su znatno niže nego ranije, baš kao i novih automobila, ali je standard potencijalnih kupaca sve niži, pa bez obzira na vremešni vozni park, ni polovnjake nema ko da kupi.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)