Datum:

21.02.2018. 16:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mercedes je na izložbi policijske opreme u Frankfurtu predstavio novu generaciju patrolnih vozila sa značkom “trokrake zvezede”. Po prvi put je u boje policijskog automobila ofarban pik-ap nemačkog proizvođača – Mercedes X klase.

Pored X klase, policijske verzije dobilo je nekoliko modela iz aktuelne game Mercedesa, uključujući i vozila koja su ekonomičnija u eksploataciji i koja manje zagađuju životnu sredinu.

Kada je reč o X klasi, model koji je ponuđen organima reda zasnovan je na varijanti sa pogonom 4×4, radi boljih performansi za policijske aktivnosti koje se obavljaju u terenskim uslovima vožnje.


Među policijskim Mercedesima su i van vozila, kao što su Sprinter i Vito, ali i E klasa karavan, sa četvorocilindarskim dizelašem, za koji proizvođač kaže da je mali potrošač. Policijska E klasa opremljena je brojnim bezbednosnim sistemima asistencije, poput automatskog kočenja u slučaju opsanosti, upozorenja na moguć sudar i detekcije pešaka na putu.

Jedno od novih funkcionalnih, ali i ekološki prihvatljivih patrolnih vozila je i hibridni Mercedes GLC 350e 4Matic, koji u gradu, na kraćim relacijama može da se kreće samo uz pomoć električne energije.

Na taj način, štedi se na gorivu, a vozilo manje zagađuje vazduh u urbanim sredinama sa velikom gustinom stanovnika. Pored toga, ovaj policijski Mercedes u vožnji autoputem ima veću autonomiju, zahvaljujući hibridnom benzinsko-električnom pogonskom sistemu.

Među policijskim vozilima koje u Frankfurtu predstavlja nemački auto-gigant su i patrolni Smart Fortwo i ForFour.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)