Datum:

14.02.2013. 16:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3937 pregleda

Španska policija zaustavila je i privela osamnaest američkih novinara zbog neposedovanja međunarodne vozačke dozvole tokom prezentacije novog Mercedesa E63 AMG, a šest test vozila isključeno je iz saobraćaja i privremeno zadržano u posedu španskih saobraćajaca.

Novinari su zaustavljeni kada su se vraćali sa test vožnje po živopisnim lokalnim katalonskim putevima.

Nakon što su ih legitimisali i utvrdili da nijedan od njih nema međunarodnu vozačku dozvolu, policajci su ih zadržali na obližnjem parkingu gotovo dva sata. Osim toga, zaplenjeno je šest automobila, a novinarima je zabranjeno dalje učestvovanje u vožnji tokom prezentacije.

Policija je pustila novinare i “oslobodila” test vozila tek nakon intervencije Mercedesovih čelnika koji su organizovali prezentaciju.

“Niko nije kažnjen, niti su protiv učesnika podnete prekršajne prijave, a nismo ni podmitili španske policajce”, izjavio je u šaljivom tonu Christan Bokich, Mercedesov predstavnik za medije.

Prema pisanju sajta Motoramic, ovako nešto događa se po prvi put u Španiji, koja je omiljena destinacija automobilskih kompanija prilikom organizovanja međunarodnih novinarskih prezentacija.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)