Datum:

02.08.2019. 8:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Policija će od 2. avgusta do kraja letnje turističke sezone sprovoditi mere pojačane kontrole vozača zbog nepropisnog korišćenja telefona i drugih uređaja za komunikaciju.

Za nepropisno korišćenje telefona, odnosno drugih uređaja zakomunikaciju, Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima propisana je novčana kazna za vozače u fiksnom iznosu od 10.000 dinara.

Prilikom sankcionisanja vozača koji učine prekršaj nepropisnog korišćenja telefona, odnosno drugih uređaja za komunikaciju, saobraćajna policija će dosledno preduzimati i mere prema svim osobama koje za vreme vožnje u motornim vozilima ne budu koristile sigurnosne pojaseve na način koji je predvideo proizvođač vozila, kako na prednjim, tako i na zadnjim sedištima, kao i prema svim vozačima koji decu budu prevozili na nepropisan način.

Prema istraživanjima Agencije za bezbednost saobraćaja, oko 5,7 odsto vozača u Srbiji nepropisno koristi telefon za vreme vožnje.

Rezultati svetskih istraživanja pokazuju da razgovor telefonom tokom vožnje povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode četiri puta, dok pisanje i čitanje poruka povećava rizik od nastanka saobraćajne nezgode osam puta, navodi se u saopštenju policije.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)