Datum:

06.02.2018. 10:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Tradicionalni izbor “Automobila godine” u Srbiji, koji organizuje Asocijacija automobilskih novinara Srbije, ulazi u završnu fazu. Posle odabira kandidata u četiri kategorije “best baj”, “do 15.000 evra”, “preko 15.000 evra” i “SUV/krosover”, počela su i prva testiranja od novinarskog žirija koji ove godine ima 13 članova iz naših najpoznatijih redakcija specijalizovanih za ovu oblast.

Zahvaljujući Kontroli leta Srbije i Crne Gore (“SMATSA”) žiri je imao izuzetne, do sada najbolje uslove za rad, jer su sve modele, tokom proteklog vikenda imali priliku da isprobaju na pisti Pilotske akademije u Vršcu, ali i na drumovima oko ovog grada.

– Ove godine je konkurencija izuzetno jaka jer se na tržištu pojavilo zaista mnogo kvalitetnih noviteta – kaže predsednik Asocijacije automobilskih novinara Srbije Dragan Milutinović. – Dva dana testiranja na pisti i u okolini Vršca potvrdila su da novinarski žiri neće imati lak zadatak.

Planirano je, inače, da se organizuje još najmanje jedan test-vikend, a članovi žirija će tokom trajanja celog procesa ocenjivanja imati na raspolaganju ove automobile.

Da podsetimo, uslov da se model nađe u konkurenciji je da se na našem tržištu pojavio u toku 2017. godine, kao i da je prodat i registrovan u barem 10 primeraka. Zvanično proglašenje najboljih automobila za 2018. biće prvog dana BG CAR SHOW, koji se održava u Beogradu od 22. do 28. marta 2018.

Žiri za izbor “Automobila godine 2018.” sačinjavaju Aleksandar Uglješić, predsednik, i članovi Tina Vujanović, Darko Gigić, Aleksandar Cvetković, Aleksandar Tucaković, Srđan Predojević, Pavle Barta, Petar Živković, Mladen Radulović, Vladica Šljivić, Nikola Radulović, Aleksandar Bursać, Nebojša Lindić.

Kandidati

U kategoriji “Best baj” nominovani su “fijat 500 L N1”, “suzuki svift”, “suzuki ignjis”, “ford fijesta”, “honda sivik”, “opel krosland H”.

U kategoriji do 15.000 evra kandidati za izbor 2018. su

“folksvagen polo”, “seat ibica”,”ford fijesta”, “dačija daster”, “opel krosland H”, “tojota jaris”, “nisan mikra”,”suzuki svift”, “suzuki ignjis”.

U kategoriji preko 15.000 evra nadmeću se: “mercedes – benc S klase”, “alfa stelvio”, “opel insignija”, “džip kompas”, “nisan H trejl”, “nisan kaškai”. Kategorija SUV/krosover vozila su: “alfa stelvio”, “nisan kaškai”, “nisan H trejl”,”pežo 5008″,”folksvagen T-rok”,”seat arona”, “volvo HC60”, “dačija daster”, “opel grendland”, “BMV H3”, “tojota lendkruzer”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)