Datum:

30.07.2014. 16:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2442 pregleda

Nema ih mnogo u svetu, ali kad god se pojave, neobični trotočkaši privlače pažnju. Pre svega zbog neuobičajenog spoja tehničkih karakteristika, koje ih ne svrstavaju ni u jednu poznatu grupu vozila – nisu motocikli, a nisu ni automobili… Poslednje “čudo” na tri točka predstavila je američka radionica “Polaris”, koja je nedavno imala svetsku premijeru svoje “praćke”, poznatog modela “slingšot” u sasvim novom, modernom izdanju.

Konstruktori ne kriju da je glavna inspiracija za izradu ovog vozila čuveni “Morganov” trotočkaš, s tim što su želeli da izgledom nikako ne vraća u prošlost, već da se isključivo na njega gleda kao prevozno sredstvo budućnosti. Njegove karakteristike tako i zvuče:

“Slingšot” teži jedva 850 kilograma, što je sjajan podatak kada se uzme u obzir da ga pokreće četvorocilindrični 2,4-litarski DOHC “ekotek” motor koji, uparen sa petostepenim menjačem, razvija 173 konjske snage, što pruža sjajne mogućnosti za ubrzanja ravna onima koje postižu motocikli.

A, njima je i sličniji, s obzirom da na zvaničnom sajtu stoji upozorenje da “slingšot” nije automobil pošto nema vazdušne jastuke, a u vožnji je obavezna upotreba kacige…

Cena osnovnog modela iznosi 19.999, a sa raznim dodacima može da se podigne i na gotovo 24.000 američkih dolara.

P2

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)