Datum:

06.08.2011. 20:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6446 pregleda

Na putnim pravcima ka Guči za vreme 51. Dragačevskog sabora trubača, od 8. do 15. avgusta, na vozače će “motriti” 200 pripadnika saobraćajna policije, “presretači”, kao i helikopteri, najavljeno je iz MUP-a.

Na izlazu iz Guče i većim raskrsnicama puteva koji vode ka njoj biće formirano sedam stalnih punktova i dva povremena.

Pojačana kontrola saobraćaja usmerena je na otkrivanje prekršaja koji značajnije ugrožavaju bezbednost, kao što su nedozvoljena brzina, nepropisno preticanje i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola i droge, a danju će se obavljati i iz vazduha – helikopterima.

Osim uobičajenih vidova kontrole, tokom Sabora, na magistralnim pravcima Beograd – Preljina – Kraljevo i Preljina – Čačak – Užice – Prijepolje, delovaće tokom celog dana i “presretači”.

Poseban akcenat je na sankcionisanju vozača koji su pod dejstvom alkohola, a kako bi ih sprečila da nastave da voze u takvom stanju, policija će im određivati zadržavanje do otrežnjenja.

Tokom noći ili u slučaju smanjene vidljivosti, kako bi se smanjila mogućnost nastanka rizičnih situacija na putevima, patrole saobraćajne policije uključivaće rotaciona svetla na patrolnim vozilima, kao upozorenje učesnicima u saobraćaju.

I drugi putevi – ka Jadranskom moru i drugim turističkim destinacijama (Beograd – Ljig, Ljig – Čačak, Čačak – Užice, Čačak – Kraljevo, Čačak – Kragujevac…) svakodnevno će biti pokriveni sa najmanje dve patrole saobraćajne policije.

Iz MUP-a su vozačima koji nameravaju da posete Sabor trubača u Guči preporučili da racionalno planiraju potrebno vreme putovanja, s obzirom na to da će se saobraćaj odvijati nešto usporenije, uz moguće kraće zastoje.

Uputili su im i apel da budu krajnje oprezni u vožnji i da je obavezno prilagode osobinama i stanju puta, gustini saobraćaja, kao i da striktno poštuju saobraćajne propise, postavljenu saobraćajnu signalizaciju i uputstva policijskih službenika.

Izvor: Tanjug

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)