Datum:

18.05.2013. 11:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3145 pregleda

Službenici saobraćajne policije će povodom početka turističke sezone u narednom periodu vršiti pojačani nadzor saobraćaja, kao i njegovo interventno regulisanje, saopšteno je iz MUP-a Srbije.

Nadzor će biti naročito pojačan na putevima međunarodnog Koridora 10, na prolazu državnih puteva kroz naselja, na prilazima turističkim centrima, kao i na ulicama i raskrsnicama sa povećanom frekvencijom vozila i pešaka, gde će po potrebi biti vršeno interventno regulisanje saobraćaja.

Posebna pažnja biće posvećena protočnosti saobraćaja u zonama najfrekventnijih graničnih prelaza, kao i naplatnih stanica na autoputu. U narednom periodu, sprovodiće se i selektivne i ciljane kontrole na otkrivanju i sankcionisanju prekršaja koji najčešće izazivaju saobraćajne nezgode ili prouzrokuju neposrednu opasnost za druge učesnike u saobraćaju.

Saobraćajna policija posebnu pažnju će usmeriti na poštovanje saobraćajnih propisa kod motociklista, pogotovo onih koji ne poseduju odgovarajuću vozačku dozvolu ili koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Kontrolisaće se i obaveza nošenja zaštitne kacige, posedovanje kompleta prve pomoći i odnos prema drugim učesnicima u saobraćaju, ali i odnos drugih učesnika prema motociklistima, a naročito poštovanje odredbi koje se odnose na prvenstvo prolaza i bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)