Datum:

08.07.2013. 22:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3665 pregleda

Povodom početka letnje turističke sezone i pojačanog intenziteta saobraćaja koji se očekuje tokom predstojećeg vikenda, Agencija za bezbednost saobraćaja pozvala je vozače na oprez, uz upozorenje da je najveći broj nezgoda izazvan nepoštovanjem ograničenja brzine kretanja.

Nezogde su česte i zbog nepoštovanja prvenstva prolaza, nepropisnog preticanja, vožnje pod dejstvom alkohola i povećanog umora vozača. Dodatna opreznost je potrebna na putevima koji prolaze kroz naseljena mesta, na raskrsnicama putnih pravaca i kod odmorišta.

Ukoliko kreću na put, vozači treba prethodno da provere tehničku ispravnost vozila, a posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, stanje pneumatika i elektroinstalacija.

Agencija savetuje da se izbegava vožnja u noćnim satima i dugotrajna vožnja u najtoplijem delu dana, kao i da se na svaka dva sata prave pauze od po 15 minuta.

Takođe, treba voditi računa i o načinu na koji se koristi klima uređaj u kolima, s obzirom da nagla promena temperature može izazvati kolaps.

Agencija podseća i na obavezu korišćenja sigurnosnih pojasava na prednjim i zadnjim sedištima u vozilima, kao i da se deca mlađa od tri godine moraju voziti u posebnom dečijem bezbednosnom sedištu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)