Datum:

04.01.2011. 13:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

4 komentara 15756 pregleda

U policijskim stanicama širom Srbije danas počinje izdavanje novih tablica za vozila i vozačkih dozvola, potvrđeno je Pressu u MUP-u. Procedura će biti ista kao do sada, a novina su registarske nalepnice i cena – dve dozvole, vozačka i saobraćajna, i nove tablice koštaće oko 4.400 dinara.

Sve policijske stanice i uprave koje smo juče pozvali potvrdile su nam da su dobile nove vozačke i saobraćajne dozvole i registarske tablice, koje bi od danas trebalo da izdaju vozačima.

Skuplje preko agencija

– Registarske tablice važiće sedam godina i njihova cena je 2.000 dinara, a nove vozačke i saobraćajne dozvole koštaće 1.200 i 800 dinara – rekao je ministar policije Ivica Dačić i dodao da će vozačke dozvole važiti deset, a saobraćajne sedam godina.

Prilikom redovne godišnje registracije, vozači će dobijati nalepnice koje će stavljati na staklo automobila, što će ih koštati dodatnih 400 dinara.

Podaci na nalepnici

Nove vozačke i saobraćajne dozvole biće od plastike, kao nove lične karte, zbog čega se registracija više neće upisivati u dozvolu već će za to služiti nalepnice, koje će se lepiti sa unutrašnje strane šoferšajbne. Uvodi se i nova kategorizacija, pa će kod kamiona postojati kategorija C-1 za one do 7,5 tona i C za teže. Kategorija D-1 se uvodi za minibuse, to jest vozila do 16 mesta za sedenje, dok će D biti za veće autobuse.

Pressu je juče iz nekoliko policijskih stanica u Srbiji potvrđeno da su dobili nove dozvole i tablice. Ipak, u Beogradu, na Paliluli, Voždovcu i Vračaru savetovali su nam da se danas ipak još jednom raspitamo pre dolaska, dok su nam jedino u prigradskoj opštini Sopot rekli da već možemo da predamo papire za nova dokumenta.

– Tablice su nam stigle i krećemo da radimo. Potrebno je samo da dođete i biće vam izdate u toku dana – rekli su nam u Sopotu.

U PU Novi Sad objasnili su nam šta vozači moraju da donesu prilikom vađenja novih dokumenata, ali nismo uspeli da dobijemo precizan podatak da li će i koliko čekati. U Nišu su nam, uz preporuku da nazovemo u toku današnjeg dana, rekli da je bolje da ne registrujemo kola preko agencija već da to uradimo direktno, pošto je brže.

Iz pres-službe MUP-a navode da će vozači dokumenta dobijati kao i do sada, kako im dolazi vreme za registraciju i da neće biti nikakvog zakazivanja.

Rok do 2014. godine

Predsednik Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović potvrđuje da će procedura ostati ista.

– Prilikom prve registracije potreban je dokaz o vlasništvu, a prilikom narednih dokaz o plaćenim naknadama i tehničkoj ispravnosti vozila. Saobraćajne dozvole će se menjati kada istekne redovna registracija, dok će sve vozačke dozvole u Srbiji morati da budu promenjene do kraja 2014. godine. Vozači će stare tablice morati da ponesu u policiju i čim dobiju nove, odmah će ih kačiti na automobil – objašnjava Okanović.

Izvor: Pressonline

4 komentara
 1. Ivan

  Konacno nesto pametno i nasoj zemlji da se desi da nije na narodnoji steti!

 2. Marko

  Nije istina da je počelo izdavanja novih tablica. Danas u Beogradu nisu izdavali tablice jer im je “pao program”, te su vraćali ljude, i savetovali da narednih dana ne dolaze, već ih kontaktiraju telefonom!

 3. biljana

  lazu sve. OTISLA SAM DA ODJAVIM TABLICE CETVRTOG KAZU NERADE NEMAJ NOVI REGISTRACIONI LIST A NEZNAJU NI GDE IMA JA TO PRONADJEM AL IPAK NEZNAJU NA TO DA ODJAVE PA TRAZE STARI TO NEKAKO ODJAVISE AL TABLICA NEMA NEMAJU KAZU PROGRAM TAKO DA PO CEO DAN NISTA NERADE OVI NA REGISTRACIJI

 4. Dejan

  owako!!!!!!ja sam danas izwadio novu dozwolu!!!!a polozio sam u decembru i dalu su mi dozwolu na god dana i da imam neki znak P i da mora neko pored mene da bude!!!!!a owi koji su polozili istog dana su dobili normalne stare dozwole!!!!ii koja je to vlast?????

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)