Datum:

15.06.2014. 11:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3577 pregleda

Početak izgradnje deonice od Obrenovca do Uba na autoputu Beograd-Južni Jadran očekuje se u narednih mesec dana, jer su ispunjeni svi neophodni uslovi i uplaćen avans izvođaču radova, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstvo, saobraćaja i infrastrukture.

U saopštenju se navodi i da je Republika Srbija početkom maja 2014. godine iz budžeta uplatila 10 odsto avansa, što je bio uslov za početak povlačenja finansijskih sredstava iz kredita kineske “Eksim banke”.

“Odmah nakon toga dat je nalog za povlačenje 15 odsto iznosa za ostatak avansa iz kreditne linije. Taj novac je prošle sedmice i uplaćen preduzeću Shandong Hi-speed group, na račun centrale u Kini”, navodi se u saopštenju.

Krajem prošle godine započeti su, kako se ističe, radovi na pripremi terena za izgradnju i organizaciji kineskog izvođača oko smeštaja radnika i snimanja terena.

Na ovoj deonici, dužine 26,2 kilometra, predviđena je izgradnja 14 mostova i jedne saobraćajne petlje kod Uba.

Ugovor o izgradnju deonica Obrenonovac-Ub i Lajkovac Ljig na Koridoru 11 u vrednosti od 333,7 miliona dolara, potpisan je 10. maja 2013. godine sa kineskom kompanijom ”Shandong Hi-speed group”, a radovi se finansiraju iz kredita kineske “Eksim banke”.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)