Datum:

27.10.2011. 10:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 9577 pregleda

Na mostu na Adi Ciganliji počelo je postavljanje prvog sloja asfalta kako bi za dva meseca most bio potpuno spreman za prva vozila.

Iz austrijske firme Porr, kažu da su preko betona postavljene trake hidroizolacije, preko kojih je sada počelo asfaltiranje. Na gradilištu svaki dan radi oko 300 radnika, a na asfaltiranju trenutno je angažovano njih 25.

Istovremeno se privode kraju i radovi na konstrukciji prilaznih rampi i dela pristupnih puteva.

Iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda rečeno je da je na novobeogradskoj strani gotovo završena rampa broj 5, koja saobraćaj iz Ulice Jurija Gagarina usmerava na most.

Pri kraju su i radovi na rampi broj 7, koja sa mosta vodi ka Bulevaru Milutina Milankovića.

Rampa broj 6 do sada je završena u delu koji prelazi preko Ulice Jurija Gagarina. Kada bude gotova, ona će služiti da se saobraćaj usmerava sa mosta ka novobeogradskim blokovima.

Radi se i na izgradnji trećeg nivoa petlje Radnička, pa se spajanje sa mostom sa čukaričke strane očekuje do sredine novembra. Petlja Radnička u tri nivoa, kada bude potpuno gotova, povezivaće most preko Ade, petlju Hipodrom i Radničku ulicu od Beogradskog sajma do kompleksa Jugopetrola.

Istovremeno se izvode i radovi na izgradnji petlje Hipodrom. Prva faza je završena krajem 2010. godine, kada je urađeno premošćavanje pružnog prelaza, a saobraćaj se sada odvija bez ukrštanja sa železničkom prugom.

U toku je podizanje konstrukcije u Požeškoj ulici na Banovom brdu. Na ovoj deonici, koja je dugačka 550 metara, završena je izgradnja prve od tri konstrukcije. Čitava konstrukcija izdignuta je oko pet metara iznad tla, biće 17 metara široka i imaće po dve saobraćajne trake u svakom smeru.

Ipak, u potpunosti će biti završena tek do aprila 2012. godine, što neće ugroziti otvaranje mosta na Adi i ostalih pristupnih puteva, koje je planirano do kraja decembra.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)