Datum:

14.10.2019. 9:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

9. oktobra je u postrojenju kompanije Ford u Krajovi u Rumuniji i zvanično počela proizvodnja krosover modela Ford Puma.

Prva Puma je sišla sa proizvodne trake postrojenja u Rumuniji 8. oktobra. Podsećamo, Ford je u tu fabriku uložio 200 miliona evra. Takođe, zapošljeno je još 1.700 radnika koji će raditi na proizvodnji novog modela. Prema tome, ukupna investicija kompanije Ford u postrojenje u Krajovi iznosi 1,5 milijardi evra od 2008. godine.

S obzirom da poseduje “blago” hibridnu tehnologiju, Puma će postati prvo hibridno vozilo koje se proizvodi u Rumuniji. Ovaj događaj je značajan za to postrojenje jer će se tamo od sada prvi put paralelno proizvoditi dva modela, Puma i EcoSport.

Nova Puma je jedan od osam elektrifikovanih vozila koje Ford planira da plasira na evropsko tržište. Početkom ove godine, predstavnici američkog proizvođača automobila najavili su da će svaki putnički automobil iz game te kompanije dobiti i elektrifikovanu varijantu. To će biti ili “blagi” hibrid, hibrid, plug-in hibrid ili potpuno električna varijanta.

Model Puma će se širom Evrope prodavati sa dve verzije jednolitarskog EcoBoost “blago” hibridnog pogonskog sklopa. Jedna varijanta će razvijati 123 KS, a druga 153 KS. U zavisnosti od tržišta ovaj model će se prodavati u Titanium, Titanium X, ST-Line, i ST-Line X paketima opreme. Početna cena će biti 23.150 evra u Nemačkoj, za uvodni Titanium model.

Sve verzije imaju pogon na prednje točkove, a kako stvari stoje pogon na sva četiri neće biti ponuđen ni kao opcija. Zapremina prtljažnika je 456 litara, a dostupni su i adaptivni tempomat i druge tehnologije.

“Nova Puma predstavlja novo poglavlje naše kompanije”; rekao je Stjuart Ravli, šef Forda u Evropi.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)