Datum:

15.12.2010. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6296 pregleda

Razvojni put jednog automobila može (a najčešće i jeste) da bude prilično dug i neizvestan. Od koncepta do gotovog proizvoda spremnog za prodaju obično prođe mnogo vremena, u kom se mogu desiti razne nepredviđene stvari. Zato je onaj trenutak kada se započne sa isporukom automobila lokalnim dilerima znak da je spreman za vožnju u realnom životu, mimo svečanih prikazivanja pod jakim reflektorima na salonima automobila, itd. Chevrolet Volt je upravo doživeo ovaj trenutak.

Oni koji su naklonjeni eko-automobilima su sa nestrpljenjem čekali dolazak Chevy-ja kod svojih lokalnih dilera još otkad je premijerno bio prikazan kao koncept pre otprilike četiri godine i sada je čekanje skoro završeno. Preciznije, čekanje je gotovo ukoliko ste od General Motors-a naručili jedan od 160 maloprodajnih primeraka i ukoliko živite u okviru nekog od tržišta koji podržavaju baterijsko napajanje. Prva Volt serija je napustila Detroit-Hamtramck postrojenja i sada je na putu ka Kaliforniji, Teksasu, Vašingtonu i Njujorku.

Marketing direktor Volt-a Tony DiSalle kaže kako prva serija Volta predstavlja prekretnicu za Chevrolet, dodajući da će kupci uskoro iskusiti vožnju bez bilo kakve upotrebe benzina, sa većom slobodom da putuju gde i kada to žele.

Volt može da pređe put od 56 km sa samo jednim punjenjem baterija, a upotrebom i 1.4-litarskog benzinskog motora, ta brojka raste na 610 km. Volt je, takođe, Chevrolet-u doneo Motor Trend i Automobile nagrade za automobil godine. Pogledajte vrlo iscrpnu galeriju slika i uživajte u njima dok (ako i kad) ovaj model ne stigne i na naše tržište.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)