Datum:

25.06.2013. 16:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4860 pregleda

Počela tradicionalna akcija u okviru koje će svi zainteresovani vozači u Srbiji do 29. juna imati mogućnost da pred letnju turističku sezonu potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila.

Tradicionalna akcija “Ispravno vozilo – bezbedno vozilo ” u okviru koje će svi zainteresovani vozači u Srbiji do 29. juna imati mogućnost da pred letnju turističku sezonu potpuno besplatno provere tehničku ispravnost svojih vozila na više od 200 linija tehničkih pregleda širom Republike počela je danas, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Tradicionalnu akciju AMSS realizuje u saradnji sa Upravom saobraćajne policije MUP-a Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda.

“Apelujemo na vozače da se masovno odazovu, odvoje 30-ak minuta u toku sledeće nedelje i provere ispravnost svojih automobila, posebno imajući u vidu da vlasnici vozila kod kojih budu pronađene neispravnosti, neće biti sankcionisani, već će im biti ukazano na nedostatak i potrebu da isti u što kraćem roku otklone”, navedeno je u saopštenju.

U prethodnoj akciji, u novembru 2012.godine, besplatno je pregledano više od 11.000 vozila od kojih je 36 odsto imalo neku neispravnost.

U masi neispravnih vozila čak 36 odsto vozila imalo je neispravan kočioni sistem, 13 procenata neispravan sistem za upravljanje, a 30 odsto neispravne sisteme za osvetljavanje.

AMSS nastoji da kroz ovu Akciju razvije naviku kod vozača da redovno kontrolišu tehničku ispravnost automobila i budu sigurni da u saobraćaju učestvuju s potpuno ispravnim i bezbednim vozilima.

Sve detaljnije informacije mogu da se dobiju u Operativnom centru AMSS putem telefona 1987, na web prezentaciji AMSS www.amss.org.rs ili kod saobraćajne policije.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)