Datum:

16.09.2017. 23:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prototip modela LaFerrari dobio je novog vlasnika na prodajnoj aukciji kuće RM Sotheby’s, ali on neće moći da ovaj automobil vozi na javnim saobraćajnicama.

Ferrarijev poslednji top model, LaFerrari, pojavio se 2013. godine i vrlo brzo je rasprodat, s obzirom da je proizvodnja bila ograničena na samo 499 jedinica.

Automobil koji je na prodaju ponudila kuća RM Sotheby’s, potiče iz 2012. i spada u nekoliko pretprodukcijskih primeraka. To je i jedan od prvih LaFerrarija koji je ikada napravljen u Maranelu, a kompanija ga je koristila na zatvorenim ekskluzivnim prezentacijama za kupce, koje su organizovane 2013. godine.

Ovaj pretprodukcijski primerak nalazi se i na skoro svim originalnim promotivnim pres fotografijama LaFerrarija.

Nedavno je prvi put ponuđen na prodaju, a Ferrari je od budućeg vlasnika zatražio da potpiše da je upoznat sa tim da je vozilo namenjeno samo za izlaganje, a ne i za vožnju, s obzirom da nikada nije izvršena homologacija.

Inače, cena od 2,1 miliona evra znatno je veća od one po kojoj je prodavan produkcijski LaFerrari, a koja je startovala od 1,2 miliona evra. U međuvremenu, ovom modelu cena je porasla, pa se retki primerci koji se mogu naći na tržištu prodaju i za nekoliko puta veću sumu novca.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)