Datum:

20.08.2014. 16:08

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3549 pregleda

Kupci modela LaFerrari toliko su nestrpljivi da su spremni da izdvoje dodatnih 1,25 miliona evra, što je gotovo jednako ceni ovog automobila, kako bi ranije dobili svoj naručeni primerak.

Da bi neko postao jedan od 499 povlašćenih vlasnika Ferrarija LaFerrari potrebno je da zadovolji nekoliko uslova.

Pored čeka u iznosu od 1,3 miliona evra, bilo je neophodno da dokaže svoju posvećenost brendu, odnosno da u svojoj garaži već ima pet automobila ove italijanske marke. Sve aplikacije za kupovinu na kraju bi završavale na stolu direktora Ferrarija kako bi ih on lično odobrio.

Ali ni tu nije kraj “mukama” budućeg vlasnika.

S obzirom da proces proizvodnje ovog vrhunskog automobila zahteva određeno vreme, sledi period čekanja da plaćeni Ferrari bude napravljen i isporučen, a čekanje nikako ne prija klijentu koji je za kupovinu automobila izdvojio 1,3 miliona evra.

Kako prenosi sajt Motoring Research, rezultati istraživanja koje je među kupcima super-sportskih automobila sprovela kompanija Oracle Finance pokazalo je da su vlasnici LaFerrarija spremni da plate još 1,25 miliona evra samo da ne bi čekali isporuku svog automobila.

Nešto manje nestrpljivi su kupci McLarena P1. Kako bi svoj primerak dobili ranije, izdvojiće dodatnih 380.000 evra, dok su oni koji su kupili Porsche 918 Spyder spremni da plate 250.000 preko regularne cene kako bi skratili čekanje.

Nestrpljenje nije jedini razlog zbog kojeg vlasnici LaFerrarija izdvajaju toliki novac da bi skratili period potreban da im se automobil isporuči.

Cene najskupljih super-sportskih automobili čiji je broj primeraka ograničen obično kasnije rastu na tržištu, pa ih njihovi vlasnici u jednom trenutku mogu preprodati što im može doneti lepu zaradu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)