Datum:

24.03.2018. 14:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pininfarina se polako, iz dizajnerskog studija, transformiše u proizvođača električnih vozila. A evo šta se od nje, kao takve, može očekivati.

Autocar prenosi da ova italijanska kompanija namerava da lansira novi brend, koji će definisati električni hiperautomobil pod nazivom PF-Zero. Po performansama i snazi, on će biti rival Bugatti Chironu.

Kako bi u tome uspela, Pininfarina će se udružiti sa hrvatskom kompanijom Rimac, koja je predstavila svoje Concept_One i C_Two električne hiperautomobile. Roditeljska kompanija Pininfarine, Mahindra, obezbediće svoju ekspertizu stečenu u Formuli E.

Detalja o ovom projektu za sada gotovo i da nema, a smatra se da će novi hiperautomobil biti samo vrh ledenog brega. Naime, za novim brendom slede ni manje ni više nego tri nova električna krosovera.

Najveći će biti PF-One, a njegov rival biće Lamborghini Urus. Sledeći je PF-Two rival Porsche Cayenne modela, a poslednji Macana. Drugi po redu bi se mogao takmičiti i protiv Tesla Model X i Jaguar I-Pace modela.

 

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)