Datum:

28.12.2018. 9:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački automobilski džin Volkswagen planira da ubrza uspostavljanje infrastrukture za punjenje električnih vozila, najavljujući pilot projekat prenosivih punjača za brzo punjenje.

Punjenje će u proseku trajati oko sedamnaest minuta, a prenosne jedinice moći će da se postave na parkirališta ili na nekretnine u vlasništvu kompanije, saopštili su iz Volkswagenovog odseka za delove.

Kompanija planira da pokrene pilot projekat instaliranja punjača u prvoj polovini iduće godine u Volfsburgu, gde se nalazi i njeno sedište. U 2020. biće postavljeni i u drugim nemačkim gradovima,

Punjači će imati kapacitet od 360 kilovat sati i moći će da se postavljaju nezavisno od elektrodistribucijske mreže, uz dodatnu mogućnost privremenog skladištenja struje proizvedene iz energije sunca ili vetra.

Onaj koji nije priključen na mrežu moći će da napuni do 15 električnih automobila. Kada se nivo struje u punjaču spusti ispod 20 odsto, baterija će se zameniti novom.

U planu je i razvoj aplikacije za pametne telefone koja će služiti za pronalaženje lokacija za punjenje.

To je “odlučujući korak prema efikasnoj mreži punjača”, tvrdi direktor Volkswagenovog odseka za delove Tomas Šmal, podsećajući da upravo manjak infrastrukture predstavlja glavnu prepreku širenju elektromobilnosti u Nemačkoj.

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)