Datum:

09.10.2012. 19:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 4921 pregleda

Pierce-Arrow je veoma staro ime. Potiče iz Bafala, savezna država Njujork, a kompanija Pierce-Arrow bila je poznata po proizvodnji luksuznih automobila u periodu od 1901. do 1938. godine. Jedan od čuvenih momenata ove kompanije desio se 1909. godine, kada je tadašnji predsednik Sjedinjenih Američkih Država naručio dva vozila ovog proizvođača kao prve službene automobile Bele kuće. Brend je takođe poznat i kao jedan od tri “P” Motordoma koji su činili Packard, Peerless i Pierce-Arrow.

Uprkos prestižnom imidžu, Pierce-Arrow je u ponudi, za razliku od svojih konkurenata, imao samo izuzetno skupocene automobile. Zato je kompanija 1938. godine proglasila bankrot i prestala sa proizvodnjom. Međutim, 2006. godine jedna švajcarska kompanija otkupila je pravo na korišćenje ovog imena i počela da radi na dizajniranju novog automobila, koji možete videti na donjim slikama.

Ideja je da Colani koncept predstavlja otelotvorenje bogate istorije ovog brenda. Ima futuristički dizajn za koji se pobrinuo Luiđi Kolani, a trebalo bi da ima i 10-litarski 24-cilindarski motor. Nekada je Colani koncept bio naslednik Pierce Silver Arrow-a koji je imao veliki 8.0-litarski V12 motor.

Dizajn je ostao identičan originalu. Baza je i dalje ista za svaki primerak, a karoseriju je takođe delo Luiđija Kolanija. Još uvek je malo toga poznato o ovom vozilu.

Foto: GT Spirit

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)