Datum:

26.01.2012. 13:06

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 9367 pregleda

PG i automobilski dizajner iz Dizeldorfa Mihael Frulih predstavili su PG Elektrus u Berlinu – još jedan električni Lotus Elise i rival Tesla Roadsteru. Mihael Frulih započeće proces proizvodnje električnog roadstera zasnovanog na modelima sportskih automobila britanske trkačke kompanije Lotus u njegovoj maloj fabrici u Dizeldorfu i to još ove godine.

Upotreba plastike ojačane karbonskim vlaknima uticala je na to da težina automobila bude skromna. U zavisnosti od stila vožnje, rang samostalnog kretanja na bateriju iznosi i do 350 km. Baterija se može puniti upotrebom stanica za punjenje i specijalnih solarnih panela smeštenih na zadnji deo automobila koji permanentno prikuplja solarnu energiju.

Vozači koji preferiraju sportski i aktivni stil vožnje moći će da se prebacuju sa automatskog prenosa na ručni u toku vožnje. Moći će čak da biraju između zvuka V8 motora ili zvuka trkačkog Formula 1 vozila koji su dostupni u zvučnom sistemu u automobilu. PG Elektrus od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od tri sekunde, a maksimalno razvija i do 300 km/h.

Zahvaljujući njegovom modularnom dizajnu, PG Elektrus može biti prilagođavan bez ikakvih ograničenja, odnosno dizajniran da zadovolji individualne potrebe i zahteve kupaca, tvrdi ovaj proizvođač.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)