Datum:

26.05.2011. 2:37

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5139 pregleda

Jedna od najvećih atrakcija a ujedno i pompeznih filmskih najava na Filmskom festivalu u Kanu dobilo je Vudi Alenovo ”Ponoć u Parizu” filmsko ostvarenje. Ujedno, u njemu se može naći baš onaj brend koji je, prema mišljenju mnogih, ove godine potpuno nepravedno zapostavljen u medijima: Peugeot.

Namera je bila da zadrži, odnosno zaume poziciju u umu potencijalnih kupaca, kao i da asocira svoje ime za najveću francusku ikonu – Pariz. Stoga je lako zaključiti da je Peugeot sve to vrlo ozbiljno shvatio i osigurao svojim automobilima prilično bitne uloge u pomenutom filmu.

Što se tiče filma, reč je o romantičnoj komediji, a glavni likovi, koje igraju Oven Vilon, Rejčel MekAdams, Merion Kotilard, Keti Bejts i Karla Bruni (da, žena francuskog predednika) se ulicama Pariza voze u raznoraznim Peuget vozilima, a najčešće se na ekranu može naći upravo Peugeot Landaulet 184 iz 1928. godine.

Peugeot je uspeo da u film ubaci svoja nova i stara vozila. Pored Landaulet-a, zaljubljenicima takođe neće promaći ni Type 177 Torpedo, Peugeot 401 iz 1934. godine, Peugeot 404, ali i novi 508, čak i 5008.

U slučaju da ste, pored automobila, ljubitelj i filmova, evo o čemu se u njemu radi: holivudski scenarista dolazi u Pariz gde se u žutom Landaleut-u vraća u ’20. godine prošlog veka, gde ima priliku da ćaska sa Žanom Koktoom, Skotom i Zeldom Ficdžerald i Ernestom Hemingvejem. Pa, ako vam sam Peugeot nije dovoljan razlog da pogledate film, onda će vam možda Vudi Alenovo viđenje Hemingveja biti.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)