Datum:

27.02.2017. 19:28

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kako to obično i biva, najpre je na internet “procurela” slika, a potom je proizvođač sam objavio fotografije svog automobila uoči njegove premijere.

Tako je i Peugeot otkrio kako će izgledati njegov Instinct koncept, opremljen najsavremenijim pametnim tehnologijama koje obećavaju izvrsno iskustvo pri vožnji. Ovaj koncept ima plug-in hibridni pogon sa 295 konjskih snaga. Premijeru će imati – pogađate – u Ženevi početkom marta.

Jedna od najistaknutijih karakteristika Instinct koncepta je takozvana “Internet of Things” platforma. Ovaj sistem radi sa Samsung Artik Cloudom i sinhronizuje brojne uređaje kako bi prikupio podatke o životnom stilu vozača i unapred konfigurisao svoje postavke tako da zadovolji potrebe korisnika. Tu spadaju odabir moda vožnje, ambijentalno osvetljenje, postavke audio sistema, sedišta i interfejsa.

Osim toga, Peugeot Instinct koncept ima sposobnost prilagođavanja željama vozača. Na primer, on može očitavati podatke sa smart sata nakon što je vozač bio u teretani i može se samostalno konfigurisati kako bi mu obezbedio laganu i udobnu vožnju do kuće. Dalje, njegov navigacioni sistem može se sinhronizovati sa vozačevim planerom, kako se ne bi desilo da zaboravi na neki sastanak.

Ovaj koncept je u potpunosti samostalan kad je u pitanju vožnja, ali vozač može preuzeti kontrolu u bilo kom trenutku. To se postiže zahvaljujući i-Device uređaju koji je postavljen pored 9.7-inčnog displeja na centralnoj konzoli i zamenjuje tradicionalni upravljač i komande. Sedišta su optimizovana tako da se prilagođavaju vozačevoj želji po pitanju toga želi li da upravlja vozilom ili ne.

Instinct koncept spolja kombinuje lepotu i pamet, tačnije dizajn i tehnologiju. Jedna od zanimljivijih karakteristika njegove spoljašnjosti su male kamere ugrađene u farove koje motre na put i komuniciraju direktno sa sistemima za asistenciju pri vožnji.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)