Datum:

30.12.2019. 9:56

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Trenutna generacija modela Peugeot 308, 2014. godine je ponela titulu automobila godine. I to ubrzo nakon što je počela serijska proizvodnja. Prema tome, naslednik ovog modela mora da bude jako dobar kako bi nastavio putem svog prethodnika.

S obzirom da su na tržište već plasiran nove genracije modela Volkswagen Golf, Renault Megane i Ford Focus, konkurencija je jača nego ikada pre. Samim tim je i pritisak na francuskom proizvođaču veliki, ali po svemu sudeći, oni su spremni na velike promene.

Prvo, i najvažnije, novi Peugeot 308 će biti dostipan sa nekoliko plug-in hibridnih opcija. To je potvrdio i sam izvršni direktor kompanije Peugeot, Žan-Filip Imparato. On je pored toga potvrdio i spekulacije da se razmatra i potpuno električna varijanta, koja će, ako dobije “zeleno svetlo” stići nešto kasnije.

“Da, novi Peugeot 308 će biti baziran na EMP2 platformi”, rekao je Imparato. “Prvo će biti dostupne plug-in hibridne varijante, a nešto kasnije je moguća i potpuno električna verzija. Naši kompaktni modeli i modeli srednjih dimenzija će imati plug-in hibridne pogonske sklopove. Razlog je to što smatramo da će vozačima biti lakša tranzicija sa vozila sa SUS agregatom na hibride, nego direktna tranzicija na potpuno električna vozila”, dodao je on.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)