Datum:

20.09.2016. 16:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Sve stroži kriterijumi na EVRO NCAP kreš testovima nisu sprečili novu uzdanicu “Renoa” model “senik” da osvoji maksimalan broj poena, svih pet zvedica za bebednost.

“Reno senik” se izdvaja po naprednim tehnologijama, uključujući i sistem aktivnog kočenja u nuždi sa otkrivanjem pešaka, i to u serijskoj opremi, što je prvi put deo opreme u ovoj kategoriji vozila. U području zaštite pešaka “senik” ima sjajnih 67 odsto poena, kod zaštite dece 82 procenta i izuzetnih 90 odsto poena u zaštiti odraslih putnika.

Konstrukciju novog “reno senika” čine ojačani čelični pragovi, bočne grede, stubovi vetrobranskog stakla i nosači. To pomaže u zaštiti putnika u sigurnosnoj ćeliji. Neke od vrsta čelika su posebno elastične, pa svaki njihov kvadratni milimetar može da podnese 120 kg pritiska. Na osnovu podataka koje dobija od senzora, vazdušni jastuk se naduvava u skladu s telesnom konstitucijom vozača i suvozača. “Senik” je jedini automobil u C segmentu monovolumena koji je serijski opremljen sistemom kočenja u nuždi prilikom “otkrivanja” pešaka.Tu su i “hed-ap” ekran u boji, sistem za parkiranje, sistem upozorenje zbog nenamernog izlaska iz trake, sistem zadržavanja u saobraćajnoj traci, automatski regulator brzine, prepoznavanje umora vozača s praćenjem putanje. Prodaja novog “senika” u Srbiji bi trebalo da počne krajem godine.

Brojke
* 20 vozila “renoa” dobilo 5 zvezdica
* 90 odsto poena ima “senik” u zaštiti odraslih putnika

03-reno-senik-2

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)