Datum:

15.01.2013. 14:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5886 pregleda

Opel moka SUV“ dobila je pet zvezdica od nezavisnog udruženja potrošača Euro NCAP (Evropski program za ocenjivanje novih automobila).

Moka“ je ostvarila impresivne rezultate u svih pet bezbednosnih kategorija testiranih od Euro NCAP-a. Novi SUV postigao je maksimalan broj bodova ili 100 odsto u kategoriji bezbednosnih sistema, što ga čini jednim od retkih automobila na evropskom tržištu koji je dobio tako visoke ocene na testu.

U kategoriji bezbednosti odraslih putnika, „moka“ je postigla 96 od 100 odsto. Ovaj odličan rezultat postignut je zahvaljujući prednjim i bočnim vazdušnim jastucima za glavu i za telo, vazdušnoj zavesi, kao i dvostrukim zatezačima pojaseva sa graničnikom opterećenja. Podesivi nasloni za glavu na prednjim sedištima pružaju zaštitu od pomeranja glave i teških povreda vrata koje mogu nastati u slučaju udara od pozadi. Pored toga su dobro zaštićene noge vozača, jer se u slučaju frontalnog sudara aktivira sistem koji otpušta pedale iz ležišta.

U kategoriji bezbednosti dece, „moka“ je postigla maksimalan broj bodova na osnovu rezultata dobijenih u dinamičkom testu sa trogodišnjim detetom-lutkom.

I u kategoriji bezbednosti pešaka, „mokin“ branik je postigao maksimalan broj poena. Euro NCAP je istakao njegovu „dobru zaštitu za noge pešaka“.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)