Datum:

19.12.2015. 23:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3288 pregleda

Prvi kompaktni model japanskog proizvođača ostvario maksimalan učinak na nezavisnom evropskom bezbednosnom testu, gde je postigao vrhunske rezultate u sve četiri kategorije ispitivanja.

Novi Infiniti Q30 zaradio je maksimalnih pet zvezdica na “kreš testu” koji sprovodi nezavisna evropska organizacija za ispitivanje bezbednosti vozila Euro NCAP. Prilikom ocenjivanja koliko je automobil bezbedan, Euro NCAP primenjuje stroge kriterijume koji podrazumevaju ispitivanje nekoliko različitih kategorija. Sagledavaju se aspekti bezbednosti odraslih putnika, dece, zaštita pešaka, kao i efikasnost sigurnosnih asistencija. Pored toga što je upisao svih pet zvezdica, Infiniti Q30 može da se pohvali odličnim rezultatima u svakoj od testiranih kategorija.

 “Q30 nudi sveobuhvatan tehnološki paket koji unapređuje vozne karakteristike, a što je jednako važno obezbeđuje i najviši nivo zaštite putnika. Pet zvezdica na Euro NCAP testu najbolja je potvrda za savremeni bezbednosni pristup marke Infiniti“, izjavio je Roland Krueger, predsednik Infiniti Motor Company.

Kada je reč o bezbednosti putnika, Q30 je na rigoroznim ispitivanjima dostigao visok nivo zaštite od 84 procenta. Tome su doprineli takozvani pasivni bezbednosni sistemi – komplet vazdušnih jastuka, uključujući prednje, bočne, „zavese“ napred i pozadi, kao i jastuk za kolena vozača.

Dizajniran i konstruisan da pruži maksimalnu sigurnost deci, Q30 poseduje automatizovani sistem za deaktivaciju suvozačevog vazdušnog jastuka kada se na prednje sedište u kontra smeru postavi kolevka za prevoz dece.

U domenu zaštite pešaka, najnoviji Infiniti model dostigao je 91 procenat, a na ovako ubedljiv rezultat uticali su dizajn i struktura prednjeg dela vozila – odbojnika, poklopca motora i vetrobrana. Veliki doprinos daje i senzor za prepoznavanje kontakta vozila sa nogama pešaka, koji aktivira takozvani „pop up“ odnosno podizanje haube u slučaju naletanja na pešaka.

Zasluge za 81 procenat zaštite u kategoriji bezbednosnih asistencija pripadaju objedinjenim sigurnosnim tehnologijama koje su deo Infiniti sigurnosnog štita (Infiniti Safety Shield). Tu se svrstavaju upozorenje na opasnost od naletanja na vozilo ispred (Forward Collision Warning), upozorenje prilikom napuštanja kolovozne trake (Lane Departure Warning) i upozorenje na ograničenje brzine (Speed Limit Warning).

Infiniti Q30

Infiniti Q30_1

Infiniti Q30_2

Izvor: Grand Motors

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)