Datum:

16.04.2017. 11:46

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Na najnovijem testu bezbednosti koji je sproveo EuroNCAP, BMW-ova limuzina dobila je maksimalnu ocenu, dok je restilizovani FIAT Doblo ocenjen sa svega 3 zvezdice.

Sedma generacija BMW-ove “petice” osvojila je na kreš testovima maksimalnih 5 zvezdica, saopštila je nezavisna organizacija za ispitivanje bezbednosti novih modela na evropskom tržištu – EuroNCAP.

Luksuzna bavarska limuzina dobila je u oblasti zaštite odraslih putnika 91% bodova, dok je bezbednost dece u automobilu ocenjena sa 85%.

Nova Serija 5 blistala je i na polju zaštite pešaka, sa ocenom 81%, zahvaljujući specijalnoj aktivnoj haubi, dok su joj bezbednosni sistemi asistencije doneli 59%.

Osim nove BMW limuzine, testiran je FIAT Doblo za 2017. Reč je o redizajniranoj verziji ovog vozila koja je restilizovana još 2015. 

Doblo je zabeležio skor od svega 3 zvezdice, uz 75% bodova na polju bezbednosti odraslih i samo 46% u oblasti zaštite dece putnika. 

Kada je reč o bezbednosti pešaka, FIAT-ov multifnukcionalni automobili ocenjen je sa 57%, ali je za bezbednosne sisteme asistencije dobio svega 25% poena. 

Nešto lošije rezultate koje je ostvario FIAT Doblo, EuroNCAP pripisuje tome što je ovaj model već dugo na tržištu, a kriterijumi testiranja su u međuvremenu pooštreni. 

U nastavku možete pogledati snimke kreš testova oba modela: 

BMW Serije 5

FIAT Doblo

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)