Datum:

19.12.2016. 16:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nemački automobilski gigant “Opel” nastavlja s velikom ofanzivom u kojoj planira da do kraja 2017. na drumove izveze čak sedam novih modela.

Zato je već sada predstavio novu generaciju “insignije”, svog top-modela, koji će zvaničnu premijeru imati na martovskom salonu automobila u Ženevi, sledeće godine. “Opel insignija grand sport” je nova generacija “Opelove” perjanice čija je prva verzija, “Evropski automobil godine 2009.”, prodata u više od 900.000 primeraka! Nova “insignija grand sport” je bazirana na kompletno novoj arhitekturi. Međuosovinsko rastojanje je produženo za 92 milimetra, obezbeđujući na taj način mnogo prostraniji enterijer, iz čega posebne prednosti izvlače putnici na zadnjim sedištima. Ovo je takođe omogućilo dizajnerima da novoj “insigniji” podare još upečatljivije atletske proporcije pa ona sada izgleda mnogo duža i niža, poseduje izduženu, gipku siluetu kupea i aerodinamiku vodeću u klasi, sa koeficijentom otpora vazduha od samo 0,26. Unutra, nova “insignija grand sport” osvaja vozača svojom tankom, obuhvatajućom armaturnom tablom i tri centimetra nižom pozicijom sedenja, što donosi prijatnije i direktnije vozačko iskustvo.

Optimizovan paket i upotreba lakih materijala doprineli su redukciji mase za do 175 kilograma, što donosi beneficije na planu agilnosti i preciznosti upravljanja. Visokotehnološke komponente, poput pogona na sve točkove sa vektorisanjem obrtnog momenta, najsofisticiranijim u segmentu, ili novog osmostepenog automatskog menjača, vozaču omogućavaju da potencijale vozila maksimalno iskoristi.

Pored toga tu je mnoštvo vrhunskih tehnologija, koje vožnju čine bezbednijom, opuštenijom i udobnijom nego ikada ranije. “Opelovi” inženjeri su već razvili drugu generaciju IntelliLux LED farova čija duga svetla mogu da dostignu do 400 metara. Asistencija održavanja vozila u voznoj traci, sa automatskim korigovanjem upravljanja, novi “hedap” displej i kamera od 360 stepeni, uz elemente komfora poput jedinstvenih AGR sertifikovanih premijum grejanih sedišta (i prednjih i zadnjih) zajedno sa grejanjem vetrobrana, podižu komfor “insignije” na novi, još viši nivo. Izvanredni info-zabavni sistem i konektivnost, očigledno su takođe tu, zahvaljujući novoj generaciji InelliLink sistema i Opel OnStar servisnoj asistenciji, koja će sa lansiranjem nove “insignije” ponuditi i novu uslugu personalnog asistenta.

Rekosmo, nova “insignija grand sport” svetsku premijeru imaće u Ženevi početkom marta 2017.

Brine o pešacima

Nova “insignija grand sport” vodi brigu ne samo o bezbednosti putnika već i pešaka!

To je prvi “Opel” sa aktivnom aluminijumskom haubom, koja se prilikom sudara sa pešakom podiže mereno u milisekundama, da bi povećala udaljenost od tvrdih delova motora, na taj način značajno unapređujući zaštitu pešaka.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)