Datum:

29.12.2010. 10:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6518 pregleda

Vreme praznika nije samo vreme darivanja, već i idealno doba za krađe. Prema američkom nacionalnom birou za osiguranja, 25. decembar (katolički Božić) je dan kada većina lopova pravi pauzu od svojih uobičajenih aktivnosti. Veoma ljubazno od njih, zar ne? Ali, tu su i loše vesti: ti lopovi samo odlažu svoje planove za nedelju dana kasnije. To bi značilo da je Nova godina dan kada najviše automobila biva ukradeno.

Evo nekih sirovih podataka: 1. januara 2009. godine u Sjedinjenim Američkim Državama je prijavljeno 2760 ukradenih vozila, dok je uoči Nove godine prijavljeno 2189. Ove godine se očekuju slične brojke, iako se prema nekim analizama očekuje da će taj broj opasti sa sedminu! Ostaje samo da se vidi koje predviđanje je tačno.

Šta se može učiniti po ovom pitanju? Rešenja su uglavnom zdravorazumska, osim ako ste baš maler. Preporuke su da se automobili parkiraju na dobro osvetljenim mestima, a ako nešto ostavljate unutar automobila, potrudite se da to ne bude vidljivo. Zaključavanje auta dok je parkiran se podarzumeva. Ili možete jednostavno da vozite automobil koji niko ne bi želeo da ukrade…

Dakle, iako je gornje istraživanje rađeno za američko tržište i njihov Božić je 2 nedelje pre pravoslavnog, svakako nije pametno da rizikujete i pokvarite uživanje i odmor u praznicima svojom nesmotrenošću. Poslušajte njihove savete.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)