Datum:

28.07.2013. 14:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2430 pregleda

Volkswagen je obeležio 40 godina od početka proizvodnje modela Passat serijom fotografija svih generacija ovog popularnog modela.

Passat je predstavljen u maju 1973. godine. Dizajn je potpisao Đorđo Đuđaro (Giorgio Giugaro) a sam automobil bio je namenjen porodicama srednje klase. Ubrzo po lansiranju u julu iste godine, Passat je postao jedan od najprodavanijih modela u Nemačkoj.

Tokom svog tržišnog veka, do 1980. godine našao je put do 2,5 miliona kupaca.

Sledeća generacija uvela je inovacije koje su odredile trasu Passata sve do danas. Uveden je petocilindrični benzinac, prvi turbo-dizel i Synchro pogon na svim točkovima. Ova generacija postala je svetski hit a automobili su proizvođeni u Belgiji, Španiji, Brazilu, Meksiku, Južnoj Africi i Japanu.

U narednim generacijama, VW je nastavio da unapređuje i poboljšava kvalitet Passata. Peta generacija modela je bila posebno uspešna jer je imala potpuno galvanizovanu karoseriju i ponudu motora sa 4, 5, 6 i 8 cilindara.

Šesta i sedma generacija modela nastavile su da doprinose Passatovom uspehu, koji najbolje opisuje brojka od preko 20 miliona prodatih primeraka od 1973. godine do danas.

U zemljama poput naše, Passat je izuzetno cenjen u određenim grupama vozača dok su polovni primerci često doživljeni kao pokazatelj uspeha u životu.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)