Datum:

01.04.2011. 19:44

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 5135 pregleda

Još od ranije postoje neke indicije o tome da Aston Martin i Maybach planiraju partnerstvo, a prema najnovijim izveštajima, obe kompanije su potpisale ugovor o saradnji na motoru i platformi. Magazin ”Car and Driver” izveštava o tome kako su ova dva proizvođača luksuznih automobila potpisala ugovor krajem 2010. godine. U ugovoru stoji da će Aston Martin preuzeti na sebe redizajn Maybach-a u svojoj fabrici u Gejdonu u Engleskoj.

Deo ugovora odnosi se i na upotrebu platforme M/GL-Klase od strane Aston Martina, kao i 4.7-litarskog V8 twin-turbo motora koji se trenutno može videti ispod haube CL- i S-Klase. Postoji mogućnost da će se ovaj motor i platforma upotrebiti u osveženoj Lagondi. Dalje, Aston Martin će pomenutom Lagonda sedanu obezbediti još uvek neotkriven dizel motor, hibridnu tehnologiju i platformu S-Klase 2013.

Još interesantnija informacija o kojoj izveštava ”Car and Driver” je ta da će novi Maybach biti zasnovan na Mercedes S-Klasi (2013) i da će biti prikazan u formi koncepta na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu.

Obzirom da su ove vesti bazirane na spekulacijama, a ne na proverenim činjenicama, moraćemo da sačekamo na zvanične potvrde istih, a to neće biti baš skoro. Tačnije, možda ne do septembra, kada se održava pomenuti Salon u Frankfurtu.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)