Datum:

02.02.2014. 20:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3482 pregleda

Beogradski “Parking servis” obaveštava vozače, koji u periodu od 2005. do 2013. godine nisu izmirili svoje obaveze po osnovu izdatih naloga za plaćanje dnevne karte, da to mogu učiniti sklapanjem Sporazuma o otplati duga sa tim preduzećem. Rok za podnošenje zahteva je 28. april.

Reprogramom otplate duga, umesto angažovanja sudskih izvršitelja i prinudne naplate, “Parking servis” izlazi dužnicima u susret, objašnjavaju u ovom javnom preduzeću.

Dužnicima se otpisuje 30 odsto glavnog duga ukoliko ga izmire u celosti ili 10 do 15 odsto za one koji odluče da plate na 6, 12, 18 odnosno 24 mesečne rate, a u zavisnosti od visine duga.

Reprogramom je predviđen otpis kamate u celosti za sve dužnike koji potpišu sporazum, kao i otpis dela duga za dužnike koji jednokratno uplate ostatak duga, ili plaćanje duga na rate uz odgovarajući procenat otpisa dela duga.

U “Parking servisu” kažu da se reprogram odnosi na fizička lica, koja su u ovom periodu dobila naloge za plaćanje dnevne karte, a čija su dugovanja zbog neblagovremeno izmirenih obaveza po više osnova višestruko porasla.

Svi koji odluče da svoja dugovanja izmire na ovaj način, mogu da podnesu zahtev za zaključenje sporazuma o otplati duga na šalterima “Parking servisa” u ulicama Starine Novaka broj 22, Kraljice Marije 7 i Mileševskoj 51.

Građani zahtev mogu preuzeti i sa sajta www.parking-servis.co.rs, popuniti i poslati elektronskom poštom na: reprogram@parking-servis.co.rs.

Ukoliko dužnik ne izmiri dve uzastopne rate duga, bez upućivanja posebne opomene, ili u periodu reprograma napravi novi dug a ne izmiri ga u roku od 8 dana odnosno u skladu sa Odlukom o javnim parkiralištima, smatraće se da je sporazum raskinut, a “Parking servis” će ponovo pokrenuti postupak naplate potraživanja putem izvršitelja.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)