Datum:

30.09.2016. 13:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

3 komentara pregleda

Maserati je na Salonu automobila u Parizu predstavio osvežene Quattroporte i Ghibli modele za narednu godinu. Osnovne verzije oba sedana imaju i malo više snage.

Povećanu snagu dobila je najmanja verzija 3.0-litarskog V6 biturbo modela kod oba automobila. Tako sad ovaj motor obezbeđuje 350 konjskih snaga, što je za 20 viša u odnosu na prethodnu veziju. Quattroporte sada maksimalno ubrzava do 270 km/h i može da stigne od 0 do 100 km/h za 5.5 sekundi. Maserati kaže da je povećanje snage Ghibliju donelo maksimalnu brzinu od 267 km/h i 0-100 km/h ubrzanje takođe za 5.5 sekundi.

Oba sedana dobila su redizajniranu instrument tablom sa 8.4-inčnim zabavno-informativnim sistemom sa multirouch podrškom. Softver je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android Auto servisima. Osim komandi dodirom, tu je i okretno dugme za kontrolu. Unutrašnjost kabine dobila je bolju zvučnu izolaciju.

Kupci se mogu opredeliti i za nekoliko dodatnih sigurnosnih opcija. Advanced Driver Assistance System bi upravljanje ovim luksuznim automobilima trebalo da učini lakšim, zahvaljujući adaptivnom tempomatu, upozorenju na mrtav ugao, izlazak iz trake i mogućnost sudara, sa asistencijom pri kočenju. Za dodatnu pomoć pri manevrisanju tu je Surround View kamera kao dodatna opcija.

Ghibli (2017) dobija dva opciona paketa opreme: Luxury i Sport. Kao što mu ime sugeriše, Luxury je usmeren na povećanje udobnosti, a uključuje Zegna Edition Silk i kvalitetniju kožu. Sport paket donosi više agresivnosti, sa sedištima kao kod performansnih modela i sa novim upravljačem.

Osveženi Quattroporte već je predstavljen ranije ove godine. Njegov izgled sada je agresivniji, a kabina deluje komfornija. Novi GranLuso i GranSport opcioni paketi opreme slični su paketima Ghiblija, pa dozvoljavaju da kupci prilagode automobile svom ukusu.

01

02

03

04

05

3 komentara

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)