Datum:

04.09.2012. 16:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 3875 pregleda

OD posete Serđa Markionea, generalnog direktora “Fijat-Krajsler grupacije” Srbiji u utorakzavisi i buduća saradnja naše vlade i Italijana na zajedničkom poslu proizvodnje automobila u Srbiji. Kako se očekuje, Markione će potvrditi prošlonedeljni dogovor potpredsednika “Fijata” Alfreda Altavile i srpskog ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića o svojevrsnom reprogramu duga Vlade Srbije i utvrditi tačnu dinamiku uplate preostalog iznosa od 90 miliona evra. Da će projekat “Fijat Srbija” imati finansijsku podršku i uprkos kašnjenju uplate državnih para, potvrđuje da “će nastaviti uplatu kredita vrednog 500 miliona evra fabrici “Fijat automobili Srbija”.

– U ovom trenutku ne vidimo nikavu smetnju za dalji plasman zajma – ističe predstavnik za medije Evropske investicione banke, pozivajući se na dogovor iz maja 2011. godine.

Tada je postignut sporazum o finansiranju kragujevačke fabrike FAS, tako što će torinski “Fijat” do kraja 2012. uplatiti 410 miliona evra, Vlada Srbije 90, a preostali iznos od 500 miliona evra EIB.

Susret

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik “Fijat grupe” Serđo Markione obići će u utorak kragujevačku Fabriku automobila Srbija i razgovarati o budućoj saradnji Srbije i “Fijata”.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)