Datum:

15.11.2017. 22:42

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Proizvođač luksuznih sportskih automobila Lamborgini poklonio je papi Franji potpuno novi model “hurakana”, koji će biti ponuđen na aukciji, a dobijena suma biće prosleđena u dobrotvorne svrhe, pre svega u Iraku.

Deo novca od aukcije biće usmeren na obnovu hrišćanskih zajednica, kuća, crkava i javnih zgrada u području Ninive u Iraku, koje je uništila Islamska država.

Vatikan je saopštio da je cilj da se raseljeni hrišćani “konačno vrate svojim korenima i povrate dostojanstvo”.

Ostatak će biti prosleđen dobrotvornim društvima koje pomažu ženama žrtvama trgovine belim robljem i onima koja obezbeđuju medicinsku pomoć za Afriku.

Zvaničnici kompanije su papi danas predali beli automobil, koji je on odmah blagoslovio.

Osnovna cena za “hurakan”, koji se prvi put pojavio 2014. godine, obično iznosi oko 183.000 evra. Specijalno izdanje napravljeno za papsko dobrotvorno društvo će, izvesno, postići mnogo veću cenu. 

Franja se u rodnom Buenos Airesu vozio javnim prevozom i odavno kritikuje ljude koji kupuju najnovije modele kola ili mobilnih telefona. 

Otkad je postao papa, u Vatikanu se vozi u plavom “ford fokusu” a na putovanjima u inostranstvu odbija luksuzna, blindirana vozila i vozi se skromin modelima “FIAT” ili “KIA”. 

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)