Datum:

03.12.2010. 13:57

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 6563 pregleda

Već odavno je poznato da je marka za koju su se opredelili poglavari katoličke crkve – Mercedes. Sadašnji papa Benedikt XIV vozi se u blinidiranoj ML-klasi, dok je prethodni papa Ivan Pavao II preferirao prilagođenu i na metke otpornu G-klasu.

Ipak, čini se da vrhovni poglavar katoličke crkve nije zadovoljan svojim službenim vozilom. Ono što mu smeta jeste to što Mercedesov automobil ima motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Kako bi bolje iskazao svoju ekološku svest, Benedikt XIV bi se rado vozio u električnom papamobilu, prenosi Washington Post.

Problemi sa papinom zamisli naravno da postoje, a glavni je (ako se izuzme činjenica da se do sada nije izradio nijedan blindirani električni automobil) njegovo osiguranje, koje ne veruje da je takav tip vozila pouzdan u slučaju nužnog bega.

Mercedes se nije oglasio povodom prohteva Pape lično, moguće zbog toga što je njihov električni automobil koji je najbliži proizvodnji superautomobilska izvedba SLS AMG-a E-Cell. Iako bi njegove performanse lako zadovoljile osiguranje, ne bi se baš moglo reći da je ovo automobil koji bi najviše odgovarao Papinim potrebama i prohtevima.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)