Datum:

03.07.2018. 9:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Panda Waze je prvi gradski automobil koji je poneo ime Waze. Ovaj model integriše Waze aplikaciju za navigaciju, a u isto vreme je i model Panda koji je najviše prilagođen društvenim medijima.

Waze je mnogo više od samo navigacije: ona izbegava gužve u saobraćaju, vodi vas do auto-servisa, a čak vas i podseća gde ste parkirali. Sa duhom krosovera spolja i društvenom, visokotehnološkom dušom iznutra.

Razvijena u kompaniji Mopar®, integracija aplikacija Waze i Panda Uconnect omogućava vozačima da izbegnu gužve u saobraćaju i pronađu najbolju putanju uz pomoć saveta iz zajednice koji se dele u realnom vremenu i uz momentalno prilagođavanje planirane putanje kretanja, uz još mnoštvo drugih funkcija.

Panda Waze će postepeno stizati u sve FIAT prodajne salone širom Evrope sa cenama koje će varirati od tržišta do tržišta. FIAT Panda je najprodavaniji gradski auto u Evropi već 14 godina za redom.

U prvom kvartalu 2018. godine, FIAT Panda i FIAT 500 su zajedno bili lideri u svom segmentu u Evropi sa tržišnim udelom od 28,4%.

Novi model Panda Waze predstavlja veliki korak napred u oblasti informativno-zabavnih sistema sa integracijom dve jedinstvene aplikacije za pametne telefone: aplikacije Waze i Panda Uconnect.eđaja i interfejsa koji su laki za korišćenje.

Sada, sve što vozači moraju da urade jeste da postave svoje pametne telefone u držače koji se nalaze na komandnoj tabli i krenu na put, povezani i bezbedni u svakom trenutku.

Waze je aplikacija za navigaciju koja omogućava vozačima da izbegnu zastoje u saobraćaju u toku svakodnevne vožnje, kao i u drugim situacijama.

Ova aplikacija je uvek u stanju da preporuči najbržu putanju na osnovu podataka koje u realnom vremenu dostavlja preko 100 miliona ljudi.

Navigacija Waze je integrisana u aplikaciju Panda Uconnect – na Android i iOS platformama – što omogućava telefonu vozača da služi kao deo automobila koji kroz direktnu interakciju sa ekranom uređaja pristupa svim informativno-zabavnim funkcijama, upravlja pozivima i porukama, i proverava svoj dnevnik ili vremensku prognozu u realnom vremenu.

Aplikacija Panda Uconnect komunicira sa informativno-zabavnim sistemom u automobilu koji obuhvata tehnologiju Bluetooth 2.1, prenos zvuka i funkciju glasovnog prepoznavanja, i obavlja čitanje podataka preko USB-a i MP3 formata.

Integrisanost modela Panda Waze omogućava paralelno korišćenje aplikacija: uz aplikaciju Panda Uconnect na pametnom telefonu, navigacioni sistem Waze pojavljuje se u kvadratiću na ekranu, sa uputstvima za putanju i procenom vremena koje je preostalo do odredišta. Zasigurno, moguća je i obrnuta situacija, pri čemu se aplikacija Waze pojavljuje u prvom planu, a Panda Uconnect kao ikonica na ekranu.

Štaviše, ukoliko je gorivo na izmaku, ili se otkrije nizak pritisak u gumama, alarm se pojavljuje na ekranu pametnog telefona nakon čega korisnik dobija mogućnost da izabere jednu od benzinskih stanica sa najboljim cenama ili izabere neku od najbližnih radionica koje nudi aplikacija Waze; oni jednostavno izaberu svoje odredište, a navigacija će preporučiti najbolju putanju kojom se stiže tamo.

Pored toga, zahvaljujući novoj aplikaciji Panda Uconnect, fotografije i video zapisi načinjeni u novom modelu Panda Waze biće sačuvani u galeriji vozačevog pametnog telefona, spremni da se podele sa prijateljima: još jedan originalan način za doživljaj putovanja bilo koje dužine, uz zasigurno dobijanje inovativnih usluga i pametan, društven navigacioni system.

Kao poslednje, ali ne najmanje važno, aplikacija Panda Uconnect takođe sadrži uslugu Find myCar koja pomaže vozačima da se sete gde su parkirali kao i uslugu My Car, za proveravanje parametara automobila, poput zakazanih servisa i traženje saveta u korisničkom uputstvu, kao i za direktne pozive Korisničkoj službi kompanije FIAT ili službi za pomoć na putu. Naposletku, kada se aktivira funkcija Object Reminder, ona podseća vozača da ne ostavlja svoje stvari u automobilu kad izađe.

Mopar® Connect, novi komplet usluga za bezbednost i daljinsko praćenje vozila dostupan je za model Panda Waze. Uz aplikaciju Uconnect Live, Mopar® Connect donosi nove povezane usluge, kao što je pomoć u slučaju nesreće ili praćenje lokacije vozila nakon krađe.

Štaviše, moguće je daljinski pratiti neke od funkcija vozila, kao što je prekoračenje unapred postavljenog ograničena brzine ili napuštanje oblasti definisane na mapi, kao i upravljanje zaključavanjem i otključavanjem vrata.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)