Datum:

23.09.2017. 17:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Goodyear je najavilo probnu upotrebu svojih inteligentnih pneumatika u američkoj firmi Tesloop, koja nudi usluge prevoza iz mesta u mesto, pri čemu koristi isključivo električna vozila marke Tesla.

Goodyear je razvio “pametne” pneumatike koje će isporučivati startap kompaniji Tesloop iz Kalifornije, a reč je o jednom od najuspešnijih preduzeća koje nudi usluge mobilnosti iz mesta u mesto, pri čemu koristi isključivo električna vozila kompanije Tesla.

Ova vozila mesečno pređu u proseku do 27.000 kilometara, a njihovo vozilo sa najvećom kilometražom – Tesla Model S koji je u upotrebi od 2015. godine – nedavno je premašio 483.000 pređenih kilometara.

Inteligentni pneumatici koji će biti montirani na vozila firme Tesloop na prvom mestu omogućavaju dijagnostiku pneumatika i time daju važan doprinos efikasnijoj upotrebi guma, ali i većoj bezbednosti na putu.

Pneumatici su opremljeni bežičnim senzorima koji će neprestano meriti i beležiti temperaturu i pritisak u pneumaticima, a istovremeno će razmenjivati podatke sa drugim vozilima i povezivaće ih s algoritmima u Goodyear cloud-u.

To će korisnicima obezbediti važne informacije i omogućiti im da predvide kada treba da servisiraju ili zamene gume i time poboljšaju celokupno poslovanje voznog parka.

U okviru saradnje, Goodyear će obezbediti Tesloopu održavanje i popravke pneumatika u periodu kada su njihova vozila na stanicama za punjenje pogonskih baterija.

Prvi Goodyear inteligentni pneumatici biće u upotrebi od jeseni, a zatim će se postepeno opremiti celokupan vozni park Tesloopa.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)