Datum:

25.12.2018. 21:04

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Drveće koje je pod teretom snega padalo prethodnih dana, pričinilo je veliku materijalnu štetu, uglavnom na automobilima, a nju će, ako je reč o javnim površinama, nadoknaditi JKP “Zelenilo Beograd”.

Ovo javno preduzeće je prethodnih dana dobilo više od 800 prijava za oborena stabla širom prestonice.

– “Zelenilo” je odgovorno za sva oštećenja koja izazove drveće koje se nalazi na javnim površinama. Tu ne spadaju stabla koja su pala iz nečijeg dvorišta na ulicu ili na nečiji automobil, kao ni razne fabrike, preduzeća… To su sve privatni posedi – objašnjava Slobodan Stanojević, direktor “Zelenila Beograd”.

Kako kaže prvi čovek ovog preduzeća, do sada je stiglo oko 50 zahteva za nadoknadu štete.

– Niko neće ostati neobeštećen ako su štetu pričinila stabla za koja je odgovorno “Zelenilo”.

I procedura je potpuno jasna. Svi oštećeni treba da podnesu pisani Zahtev za naknadu štete Komisiji za naknadu štete JKP „Zelenilo-Beograd“ u Ulici Surčinski put 2. Oštećeni uz ovaj zahtev prilaže i zapisnik o pričinjenoj materijalnoj šteti, izveštaj saobraćajne policije i lekarsku dokumentaciju ako je u pitanju telesna povreda. Ovakav zahtev se prosleđuje dalje osiguravajućoj kući.

Prethodnih dana polomljeno drveće poremetilo je ceo saobraćaj u ulicama Dimitrija Tucovića, Narodnih heroja, Cara Dušana… Takođe, pešacima mnogih ulica na Vračaru, Dorćolu, Banovom brdu, Mirijevu i Voždovcu bilo je otežano hodanje trotoarima, te su morali da se provlače ispod polomljene grane ili da idu ulicom kako bi zaobišli palo drvo.

Foto: Blic/RAS Srbija, Izvor: Blic

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)