Datum:

30.06.2017. 16:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prodaja novih vozila u Srbiji, u maju, posle dužeg vremena krenula je silaznom putanjom. Prema podacima Srpske asocijacije uvoznika novih automobila, prodato je 2.543 vozila, što je za oko 25 odsto manje nego u aprilu, kada je registrovano 3.468 vozila.

Ipak, uvoznici nisu zabrinuti ovim rezultatima.

– Pad prodaje u maju je po meni odraz našeg sazrevanja i načina statističkog praćenja tržišta – kaže Igor Ševo, komercijalni direktor kompanija “Fijat Krajsler” automobili Srbija. – Sada su, za razliku od prošle godine podaci o prodaji odraz činjeničnog stanja.

Ševo kaže da je u aprilu došlo i do velike kupovine od strane rentakar kuća, ali i da je prodaju u prethodnom mesecu “pogurao” i prethodno održani Sajam automobila u Beogradu.

– Tržište ima stabilan rast od početka godine. U prva četiri meseca ove godine rast je 19,8 odsto, a u tom periodu naša FKA grupacija je zabeležila rast prodaje od 29 odsto – objašnjava Ševo. – Posebno raduje činjenica da je porasla i prodaja lakih komercijalnih vozila i to za 45 odsto na godišnjem nivou.

I pored činjenice da su uvoznici prošle godine u mesečnim izveštajima o prodaji zaračunavali i takozvani reeksport vozila, u maju 2016. je prodato 2.377 vozila, dakle manje nego u petom mesecu ove godine za 166 vozila. Od početka ove godine do sada prodato je 11.644 novih vozila, a lane je i pored zaračunavanja vozila koja su reeksportovana, prodato svega 11.155 automobila.

Najviše vozila nosilo je oznaku “fijat” – 1.502. Drugo mesto pripalo je “Škodi” sa 1.327 , a treće “Folksvagenu” sa 1.167 vozila. Najprodavaniji model je “golf” kojeg je pazarilo 384 naših sugrađana.

Komercijalni direktor FKA Srbija Igor Ševo najavljuje ponovni primat “šumadinca” na našem tržištu.

– Već sa rezultatima prodaje u junu “fijat 500 L” će biti najprodavanije vozilo, ponovo u Srbiji – najavljuje Ševo na osnovu brojnih porudžbina koje su već primljene.

Noć čuda

Kompanija “Fijat-Krajsler automobili Srbija” je i ove godine organizovala, proteklog vikenda, po drugi put “Noć čuda” tokom koje su ponuđeni automobili brendova “Alfa”, “Abart”, “Fijat”, “Lanča”, “Džip” po znatno nižim cenama.

– Za 25 sati koliko je trajala manifestacija prodali smo 28 odsto mesečnog “targeta” – kaže Ševo. – Cela akcija je jako dobro prihvaćena pa ćemo je održavati i ubuduće.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)