Datum:

04.03.2018. 20:30

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pagani Huayra Roadster je istinsko umetničko delo, pa zato nije iznenađujuće zašto je ovaj italijanski proizvođač doneo odluku da se udruži za Dainese-om, takođe italijanskom kompanijom, specijalizovanom za pravljenje luksuzne opreme za motocikliste, kako bi napravili novi materijal.

Huayra Roadster je debitovao prošlog marta u Ženevi, a Pagani tvrdi da je lakši od kupea. To je, između ostalog, zato što postoje dva izbora krova: jedan od karbonskih vlakana i drugi, meki krov. Iako bi se na prvi pogled moglo činiti da je teže napraviti krov od karbonskih vlakana, to zapravo nije slučaj.

Obe ove kompanije inspirisao je Leonardo Da Vinči svojim letećim mašinama, a plan je bop da naprave inovativni i sofisticiran meki krov. Krenuli su od materijala koji koristi Pagani, takozvanih visokoelastičnih karbonskih vlakana.

Uporedo je razvojno i istraživačko odeljenje Dainese kompanije napravilo materijal koji predstavlja savršenu kombinaciju otpornosti i fleksibilnosti. Zahvaljujući njemu, delovi gde se krov sklapa prate određenu strukturu pri zatvaranju, kao origami.

Osim što će se savršeno uklopiti u već impresivan dizajn ovog vozila, Pagani kaže da će novi krov zauzimati manje prostora i biće trajniji.

Huayra Roadster sa svojim novim mekim krovom debituje za nekoliko dana u Ženevi, gde će sigurno privući brojne poglede.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)