Datum:

01.03.2013. 22:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5865 pregleda

Globalno najpopularnijoj automobilskoj emisiji, britanskom Top Gearu, možda je promakao gaf prilikom testiranja Pagani Huayre u premijernoj emisiji nove sezone.

Kao i svaki superautomobil, Huayra je nakon odrađenog testa iz ruku novinara, u ovom slučaju Richarda Hammonda, prešla u ruke anonimnog trkačkog vozača Stiga te pritom na Top Gearovoj stazi postavila rekord za najbrži homologirani automobil postavivši vreme 1:13.8.

Poređenja radi, dosadašnji rekorder, Ariel Atom V8 istu je stazu odradio za 1:15.1.

P-Zero Corsa

P-Zero Corsa

Ovakva razlika nije prošla neopaženo, pa su vrlo brzo krenula nagađanja. Naime, fotografije koje je ekipa Top Gear objavila na Flickru jasno pokazuju da dva automobila – onaj koji je vozio Hammond, i onaj kojim je upravljao Stig – nisu bila opremljena istim gumama – Pirelli P Zero Corsa s kojima automobil standardno dolazi.

Umesto njih, automobil koji je stazom u Dunsfoldu protutnjao u rekordnom roku bio je opremljen poluslikovima.

Jedini uslov koji Top Gear postavlja pred kandidate za takozvani “Powerlap” jeste taj da su homologirani za uporabu na putevima (razlog zašto Ferrari FXX nije u konkurenciji) i da mogu preći preko ležećeg policajca (što je Caparo T1 koštalo plasmana), pa ispada da Pagani i nije previše varao.

P-Zero Trofeo

P-Zero Trofeo

Naime, gume Pirelli P-Zero Trofeo specijalno su razvijene za Zondu R, a Pagani tvrdi da su legalne za upotrebu na javnim saobraćajnicama, no da ih se ne preporučuje u kišnim uslovima.

Je li Pagani varao na Top Gearovom testu? Procenite sami.

Izvor: Tportal

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)