Datum:

15.03.2016. 19:40

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 1359 pregleda

Pagani je potvrdio da će Huayra Roadster debitovati na Pebble Beach-u, nakon online premijere koja će se održati nešto ranije.

Pagani je nedavno u Ženevi predstavio svoj Huayra BC model, a sada ovaj brend radi na završnim pripremama drugog vozila – Huayra Roadstera. Neimenovani izvor iz ove kompanije kaže da je model trenutno u finalnim fazama razvoja, kao i da je 75 od ukupno 100 jedinica već poručeno.

Detalji o ovom modelu trenutno nisu poznati, ali je očigledno da će biti nešto teži od kupe verzije, zbog dodatnih ojačanja koja će dodati nešto kilograma na 1.350 kg koje ima kupe. Galebova krila vrata biće zamenjena konvencionalnim, a možemo očekivati još izmena kako bi se uklopio i pokretljivi krov.

Biturbo 6.0-litarski V12 motor iz Mercedes-AMG odeljenja najverovatnije će se naći i u ovom modelu, sa više od 730 konjskih snaga i 1.000 Nm obrtnog momenta. Nešto veća težina odraziće se na performanse, što znači da će ubrzanje do 100 km/h biti nešto duže u odnosu na 3.3 sekunde koliko je za to potrebno kupeu. Isto važi i za maksimalnu brzinu, koja u kupe varijanti iznosi 370 km/h.

Nedavno predstavljena Huayra BC takođe dobija svoju roadster verziju, ali tek za nekoliko godina. Ona će imati unapređenja koja je dobila i kupe varijata, što znači da možemo očekivati više snage, manju težinu i bolju aerodinamičnost.

Do tada, tu je Pagani Huayra Roadster, koja će biti predstavljena na Pebble Beach Concours d’Elegance 21. avgusta.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)