Datum:

26.02.2018. 22:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Pagani će u čast toga što je prošle godine ostvarila rekordnu prodaju, na Sajmu automobila u Ženevi izložiti dva modela.

U vremenu kada McLaren počinje da konstruiše ne toliko ekskluzivne automobile i kada Porsche prodaje krosover modele, neki proizvođači odlučuju da i dalje budu ekskluzivni, kako po dizajnu tako i po broju proizvedenih primeraka. Čak i tako, sa fokusom na ekskluzivnost, kompanija Pagani je prošle godine ostvarila rekordnu prodaju.

Proizvođač super automobila iz Fiorano Modenese obično ne otkriva detalje o broju svojih prodatih primeraka čija cena ima po sedam cifara. Međutim, kompanija je otkrila da je tokom 2017. godine postigla rekord po tom pitanju.

Naime, u izveštaju se navodi da je prodato čak 29% modela više nego 2016. godine, a iz kompanije očekuju da ove godine ostvare još bolji rezultat. Horacio Pagani je naveo da je u planu da tokom 2018. godine, novim vlasnicima bude dostavljeno 40 automobila. On je dodao da kompanija ne planira da proizvede više od tih 40 modela.

Kako bi obeležila svoj uspeh, kompanija Pagani će na Sajmu automobila u Ženevi izložiti dva modela, a to su Huayra Roadster i jedini primerak modela Zonda HP Barchetta.

Pagani nije jedini proizvođač egzotičnih automobila koji je ostvario rekord u prodaji tokom 2017. godine. Naime, i McLaren i Lamborghini su postigli bolje rezultate nego ikad ranije, dok je Aston Martin postigao najveću prodaju u prethodnih devet godina. Ali broj njihovih modela se meri u hiljadama. Proizvođači kao Pagani broj svojih prodatih modela mere u desetinama.

Kompanija Bugatti je prošle godine proizvela 70 primeraka modela Chiron dok je njihov najveći konkurent, kompanija Koenigsegg morala da poveća obim proizvodnje za čak 25% godišnje kako bi zadovoljila potražnju za njenim automobilima.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)